Kun je iets meer vertellen over jezelf en over je werk als Service Engineer?

Zeker! Ik ben Richard, mijn ervaring heb ik opgedaan als mechatronisch engineer en vervolgens als software engineer. De laatste jaren ben ik actief geweest als robot software engineer en heb veel internationale ervaring opgedaan.

Deze brede technische ervaring komt bij BIS goed tot zijn recht vanwege de diversiteit aan storing en project vragen bij onze klanten.

Ik werk al sinds het prille begin bij BIS. De service en ondersteuning ligt me heel goed, en de groei en ontwikkeling van het bedrijf is een van mijn grootste motivatoren. Tevens is er veel ruimte voor verdere ontwikkeling en ervaren we een gevoel van vrijheid en verantwoordelijkheid, zolang je het maar waarmaakt.

Hoe kun je de vrijheid en gedrevenheid in het werk als Service Engineer bij BIS omschrijven?

Je werk is niet perse van 9 tot 5, maar afhankelijk van het project of klus waar je mee bezig bent. Omdat je betrokken wordt bij het gehele proces heb je zeggenschap in je werk en ben je een belangrijke schakel in het succes van het project. Dit zorgt bij iedereen voor gedrevenheid en een gevoel van vrijheid.

Iedereen bij BIS is heel bereidwillig om elkaar te ondersteunen. Je kan iedereen bellen en stuk voor stuk zullen de collega’s moeite doen je te helpen. Privé-werk balans is belangrijk, maar iedereen is zo gedreven in de service dat het zetten van een extra stap automatisch gaat. Daarnaast is de sfeer als een groep vrienden: de verhalen zijn erg herkenbaar en dat werkt aanstekelijk.

Wat voor project doe je op dit moment en hoe maak jij het leven van je klant makkelijker?

Binnen BIS ben ik verantwoordelijk voor de planning en informatie voorziening voor de Service engineers die onderweg zijn. Ook begeleid ik projecten die vooral mechatronisch/software matig aspect hebben.

Momenteel start ik een project op waarbij we een preventief service plan opstellen, introduceren en integreren bij een bedrijf die ons heeft gevraagd het onderhoud van hun machine park over te nemen. Daarnaast loop ik mee met storingsdienst. De uitdaging van acute storingen oplossen blijf ik geweldig vinden.