werken bij Brouwers Industrial Services

Kun je iets meer vertellen over jezelf en over je werk als Service Engineer?

Ik ben Luuk. Ik ben 24 jaar en ik woon samen met mijn vriendin in Drunen. Ik werk op dit moment bijna 2 jaar bij BIS. Ik heb eerst een MBO opleiding gedaan, met opvolgend een HBO opleiding. Ik ben daarna als tekenaar begonnen met werken. Echter kreeg ik het steeds moeilijker met het stilzitten en wou ik iets met mijn handen gaan doen.

Die kans kreeg ik bij BIS. Als Service Engineer heb ik nu veel verantwoordelijkheden en vrijheid. Naast de werkvoorbereiding en het tekenwerk, doe ik zelf de installatie. Mijn specialisatie zit hem in de constructie met een combinatie van elektro (mechatronisch). Geen week is hetzelfde en hier was ik echt naar op zoek: uit de sleur en in de actie!

Wat drijft jou het meeste in jouw werk als Service Engineer?

Ten eerste, een groot stuk gezelligheid. Bij BIS voelt het werken als Service Engineer niet per se als werk. Er hangt een leuke sfeer en is altijd tijd voor een grapje. We weten wat we aan elkaar hebben. We rijden vaak met zijn tweeën naar de klant. Je hebt allerlei gesprekken als je samen 1.5 uur in de auto zit en zo bouw je snel een band op.Daarnaast zijn de projecten heel divers. Ik heb nu bijvoorbeeld een project waarbij ik 9 weken in de werkplaats aan het werk ben, daarna ga ik weer op klussen af door het hele land.

Ik vind het geheel van de baan heel interessant: van het naar de klant gaan, inspectie verrichten, een offerte opstellen en het onderhoud plegen. BIS is dan ook niet het standaard service bedrijf. Als Service Engineer regel je het hele proces van A tot Z zelf waardoor je een soort ondernemer bent. Die zelfstandigheid geeft energie.

Zitten er ook schaduwkanten aan het beroep?

Waar ik in het begin heel erg aan moest wennen is dat het werk als Service Engineer niet geheel afgekadert is in een 9-5 baan.  Je werkt soms in het buitenland en soms in het weekend. Je ritme is hierdoor anders dan anderen, maar ik heb geleerd hierin mijn weg te vinden. Hier krijg je aan de andere kant dan weer een heleboel vrijheid voor terug, zoals na een klus om 3 uur s ’middags al naar huis kunnen.

Kun je een moment omschrijven waarop je het meest trots was op iets wat je bij BIS bereikt hebt?

Zeker! Toen ik net bij BIS werkte ging ik altijd op inspectie en onderhoud bij een klant met een collega. Deze kende de klant goed en leverde altijd goed werk af. Echter heb ik hem toen een keer overgenomen en op hetzelfde niveau het project kunnen afhandelen. Dat gevoel dat ik serieus genomen word en het vertrouwen krijg van de klant en BIS zelf, vind ik te gek!