De start van de dag

Ik start deze dag van uit huis, bakje koffie, boterham en daarna de bus in. Op naar een klant in de buurt van Rotterdam. Vandaag staat er een inspectie gepland aan een machine van ongeveer 30 jaar oud. De machine wordt een ‘’replacer’’ genoemd. De functie van deze machine is om twee Düsseldorf pallets op een euro pallet te plaatsen en daarna af te voeren naar de uitgaande goederen. Onderweg bedenk ik alvast hoe ik deze inspectie aan ga pakken. Het is een oude machine dus belangrijk dat ik kritisch kijk naar de slijtage onderdelen. Ondertussen kom ik aan bij klant. Ik meld me netjes aan bij de daarvoor bestemde plek. Na het aanmelden meld ik mij bij mijn contact persoon, maak ik een praatje, en onderteken ik de werkvergunning. Daarna kan ik starten met de werkzaamheden.

Opstarten

Ik start met het veiligstellen van de machine. Dit doe ik altijd via de LOTOTO methode. Daarna start ik het programma report en run op, dit is het programma waarin ik mijn foto rapportage kan maken. Later verwerk ik deze foto rapportage in een algemene en overzichtelijke rapportage. Als dit allemaal is gedaan maak ik de verdeling van de inspectie.

Het systeem bestaat uit:

  • Lege pallet aanvoer transport
  • Pallet destacker
  • Traverse kar
  • Lift met haakbord
  • Afvoer transport volle pallet.

Door een verdeling te maken komt er meer structuur en duidelijkheid in het uiteindelijke inspectie rapport. Ik verwijder daarna de beschermkappen van de machines waarna ik kan starten met de inspectie.

De inspectie
Tijdens een inspectie kijk ik eigenlijk naar alles wat afwijkt van de standaard. Het is belangrijk om extra goed te kijken naar de slijtage delen om zo, in de toekomst, onnodige stilstand van de machine te voorkomen in. Onderstaand wat voorbeelden van wat ik tijdens deze inspectie tegen ben gekomen.

Na dat ik alle afwijkende punten op heb genomen maak ik het definitieve inspectie rapport. Deze ziet er als volgt uit:

werken bij Brouwers Industrial Services

Omdat het regelmatig machines betreft waar weinig of geen documentatie van is, schrijf ik alle info op die ik heb (onderdeel nummers) en meet ik de onderdelen waar nodig is in. Dit is altijd een leuke uitdaging!

Einde van de inspectie

Aan het einde van de inspectie zet ik mijn report and run om naar het bovenstaande inspectie rapport. Dit doe ik altijd op locatie zodat wanneer ik te weinig informatie heb over de componenten ik nog naar de machine kan lopen en deze gegevens aan kan vullen. Ik heb vandaag gemerkt dat ik de inspectie binnen de tijd af heb kunnen ronden. Echter was er van deze machine geen informatie beschikbaar. Dit betekent dat alles, van tandheugel tot verticale en horizontale geleidingen, ingemeten moet worden. Ik bespreek of er een ander moment past bij de klant om deze werkzaamheden te uit te voeren. Ik bel daarna met de planner op de zaak of dit in mijn agenda past. Wanneer dit allemaal is geregeld ruim ik de werkplek op. Verwijder ik de LOTOTO en test ik alle functies van de machine. Daarna laat ik de urenbon aftekenen en stap ik weer in de bus naar huis.

Het vervolg

Later is er een moment gepland waarop ik alle informatie/prijzen aan kan vragen bij onze leveranciers. Daarna Calculeer ik/met hulp van team BIS de uren en kom ik uiteindelijk tot een prijs welke vermeld kan worden op de offerte. De offerte maak ik, wanneer daar tijd voor is zelf. Anders pakt een collega dit op. Daarna neem ik de offerte door met John en bij goedkeur kan ik deze naar de klant opsturen.